
Opleidingen
Trainingen die aansluiten bij de praktijk
IB’er als leerkrachtbegeleider van jonge kinderen
Maak effectief gebruik van NPO gelden bij jonge kinderen
Een ononderbroken leerontwikkeling realiseren is in de onderbouw altijd een uitdaging. Zeker zo rond de overstap naar groep 3. Nu ten tijden van de huidige coronacrisis is deze uitdaging alleen maar groter geworden. Scholen krijgen peuters binnen die veel minder VE aanbod hebben gehad dan normaal het geval is, maar ook gaan er kleuters op een ander niveau door naar groep 3.
Wat betekent het voor groep 3 als de leerlingen groep 2 niet helemaal doorlopen hebben? Wat is er dan nodig? Hoe kan je als IB’er de leerkrachten hier goed bij begeleiden? Hoe kan je je NPO gelden op het gebied van het jonge kind effectief inzetten, van peuter tot in groep 3?
IB’er als brug tussen ouders en collega’s
Goede gesprekken met ouders en collega's
Als Intern Begeleider ervaar je soms de worsteling in gesprekken met ouders wanneer je collega niet op één lijn zit met ouders. Je begrijpt je collega die het beste voor het heeft met het kind, maar ook de ouders die het probleem (nog) niet zien of het advies van je collega niet zien zitten. Hoe kun je het gesprek professioneel en begripvol de goede kant opsturen zodat er geen verliezers zijn maar vooral dat het goede spoor voor het kind wordt gevolgd? Bovendien wil je jouw collega’s nog beter ondersteunen in het voeren van goede gesprekken met ouders. Dan is de training “IB’er als brug tussen ouders en collega’s” iets voor jou!
Communicatie: inzicht in non-verbale dynamiek
Door-zien en trefzeker handelen
Ontwikkel de vaardigheid om te voorspellen hoe het gedrag van mensen en processen zich ontwikkelen. Leer doelgericht in te spelen op het gedrag van jouw gesprekspartners. Leer ook jouw eigen non-verbale impact op anderen beter te begrijpen.
Als het goed en snel inschatten van anderen voor jou van belang is en als je meer inzicht wilt krijgen in de dynamiek tussen mensen, dan is deze training echt iets voor jou! Deze training geeft je tegelijkertijd diepgaand inzicht en een praktische aanpak. Je krijgt een nieuwe kijk op anderen en jezelf.
Met deze training in de innovatieve en op actueel wetenschappelijk onderzoek gefundeerde INSA-methode ben je in staat om al snel in een gesprek meer doelgericht in te spelen op jouw gesprekspartner(s). Je zult ervaren dat je minder geneigd bent te oordelen over anderen. Als bonus zal je merken dat je zelf in allerlei situaties gemakkelijker het overzicht behoudt.
Tandem-cursus voor directeur & IB’er
Vorm samen een krachtig team
Allebei ben je druk, waardoor het niet altijd lukt om even met elkaar te zitten, om samen te kijken hoe je bepaalde zaken binnen de school op een duurzame wijze aan wilt pakken.
Er waren toch afspraken gemaakt over het opstellen van de groepsplannen? Of over de rekenaanpak om de opbrengsten binnen de school te verhogen?
Waarom gebeurt het dan nog niet? En waarom doet de ene leerkracht het wel en de andere niet?
Ga samen als duo aan de slag en kijk hoe je elkaar kan versterken. Ieder vanuit een andere positie, meer leidinggevend versus meer coachend. Hoe stem je het met elkaar af en krijg je samen het team in beweging?
Van ongewenst naar gewenst gedrag
Analyse en praktische ontrafeling van gedrag
Het gedrag van de kinderen op school laat te wensen over. Onrust in de groep, de gang en op het plein. De werkhouding is niet geweldig en het zelfstandig leren komt niet goed van de grond. Het kost leerkrachten veel tijd en energie om het gedrag in goede banen te leiden. Het dealen met gedrag gaat ten koste van de leertijd. Ondanks volhardende inzet en veel geduld krijgen leerkrachten het gedrag van de kinderen niet omgebogen. De invoering van een nieuwe SEO methode heeft wel wat opgeleverd, maar nog niet het gewenste resultaat gegeven. Je ziet als IB’er wel incidentele situaties, waarin je weet wat er anders had gemoeten, maar je kunt niet echt de vinger leggen op het geheel.