Academy nieuwsbrief juni 2018

 

De afbeelding hiernaast herkent u vast wel: voordat u anderen kunt helpen, moet u eerst goed voor uzelf zorgen. Dat laatste schiet er in de praktijk vast vaak bij in: uw collega’s krijgen alle aandacht, terwijl uw professionalisering erbij inschiet. Maar pas wanneer u tijd voor uzelf vrijmaakt, heeft u de ruimte en energie om uw collega’s te coachen en te laten groeien.

 

 

     

Plaatje nieuwsbrief juni

Wij belichten in deze nieuwsbrief een paar opleidingen waarover uw collega’s zeer te spreken waren. Gaat u de tijd nemen om voor uzelf te zorgen? We zullen u met open armen ontvangen! 

Wat is de relatie tussen hersenen, gedrag en leren?

We kennen ze allemaal, leerlingen die in de klas afdwalen, moeite hebben met overgangen, heftige reacties hebben op kleine gebeurtenissen? Hoe gaat wij hier mee om? En wat heeft dit te maken met executieve functies en zelfsturing?

Op donderdag 4 oktober start een nieuwe reeks! Klik hier voor meer info en inschrijven.De eerste reeks van de cursus het Lerende brein van Diana Smidts is afgerond en beoordeeld met maar liefst een 9! Hier zijn wij bijzonder trots op. 

Na de zomer starten als IB'er? 

In oktober start weer een nieuwe reeks van de cursus ‘Startende IB’er’. In deze korte maar intensieve module ontwikkelt u zich tot een succesvolle IB’er. De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van uw taken als IB'er in het nieuwe tijdperk van passend onderwijs. Benieuwd? Download hier de belangrijke taken (PDF).

Klik hier voor meer info en inschrijven. Bij inschrijving op deze cursus ontvangt u gratis een halfjaarlidmaatschap op TIB, Tijdschrift Intern Begeleiders. Bent u al lid? Dan ontvangt u maar liefst twee TIBtools t.w.v. €22,50 per stuk cadeau!

Duo-cursus voor directeur & IB'er

Ga 3 dagen samen als tandem, directeur & IB'er aan de slag! Wat levert het op? 

  • - Een krachtige samenwerking;
  • - Een focus op wat werkt;
  • - Een gezamenlijke aanpak;
  • - Een gemotiveerd team.

De cursus wordt gegeven door Berndine Wolff. Zij heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Haar kracht en deskundigheid liggen in het in beweging krijgen van mensen, waarin ze de menskant en de kant van de organisatie meeneemt.

Schrijf u snel in en ontvang tijdelijk het boek ‘De toekomst van de intern begeleider’ t.w.v. €29,95 cadeau! Klik hier voor meer info en inschrijven.